Назначението на Лауренциу Регекампф за треньор на Литекс ще окаже огромно влияние върху трансферните приоритети на „оранжевите“. По информация на медиите в северната ни съседка ловчанлии имат сериозни мераци към двама от водещите футболисти в местното първенство.

Първият от тях е нападателят Александър Кипчиу. Босът на Стяуа Джиджи Бекали бил склонен да се раздели с най-скъпоплатения си играч, тъй като смята за напред да разчита основно на преминалия през Черноморец Бургас Жугурта Хамрун-Жужу.

В Румъния пишат, че Литекс е стартирал преговори за Кипчи, като предлага сума от 2,5 милиона евро. Освен това медиите не пропускат да подчертаят, че ако сделката се случи, тя ще представлява сериозен удар по Лудогорец, който също напираше за острието.

Другото име, което се спряга за трансфер в „оранжевите“, е капитанът на Астра Гюргево Константин Будеску. 26-годишният атакуващ халф обмисля варианта да смени първенството въпреки класирането на тима си в плейофите на Лига Европа. Причината да избере офертата на Литекс са целите, които Регекампф подчерта при представянето си – шампионската титла и спечелването на Купата.