Съдията Кольо Данев ръководил мача между Ботев и Литекс (1:1) ще бъде наказан задълго, научи Гонг от свои източници. Възможно е той дори да бъде изваден завинаги от съдийството.

В допълнителното време на мача в Пловдив реферът не отсъди очевадна дузпа в полза на Литекс, след което съдийският наблюдател Димчо Панайотов му е поставил оценка по ниска от 7,5. Това е границата под която съдиите отнасят сурови наказания.

Другият скандален мач от кръга Черноморец – Локомотив София (1:1), след който „железничарите” пропищяха за несправедлива дузпа в добавеното време в полза на „Акулите” и пресилен червен картон на Балдовалиев обаче няма да доведе до толкова тежко наказание за съдията Георги Йорданов.

Той е бил спасен от съдийския наблюдател Стефан Чакъров, който му е поставил оценка 7,8. В съдийската комисия са се обединили около мнението, че и в двете ситуации Георги Йорданов е ощетил локомотивци, но заради оценката от Чакъров нямат право да му наложат по сурова санкция. Въпреки това габровецът Йорданов ще отнесе няколко кръга без свирка.