Жалба срещу Христо Стоичков подал съдията Богомил Маринов-Мечката, предаде официалният сайт на Асоциацията на съдиите по футбол у нас. В нея реферът твърди, че треньорът на Литекс му е отправил заплахи по телефона след мача със Славия.

„Да, вярно е. Обади ми се във вторник вечерта. Представи се и започна първо да ме обижда, а след това и да ме заплашва. Каза още, че това е бил последния ми мач като съдия, но не ми даде възможност да му обясня, че аз вече съм взел решение да се откажа от професионалния футбол. Искам обаче да остана в аматьорския футбол. Обичам много футбола и съдийството и не мога да си представя, че ще живея без тях. Да, вярно е, че разликата в хонорарите е огромна, но не всичко в живота е пари“, заяви пред bgreferee.org Маринов.

Реакцията на Стоичков е заради показания втори жълт картон на голмайстора на Литекс Никасио, а на видеозаписите се вижда, че той не извършва нарушение. Мечката недоумява как толкова голяма личност като Стоичков е способен да отправя заплахи по телефона.

„Не съм дал на никой да ме мачка, няма да позволя и сега, пък било то и от Христо Стоичков. Постъпих така, както всеки човек би направил на мое място. Аз не казвам, че съм безгрешен, но така съм преценил, така съм отсъдил. Представяте ли си какви последствия би имала една отмяна на картон – след това всички отбори ще искат същото. Винаги съм искал да бъда коректен, но който не работи, той не греши“, добави още реферът, който извън съдийството работи като охранител в столичен МОЛ.

Той подал жалба във Второ РПУ в София, но оттам я препратили в Дупница с обяснението, че обаждането на Стоичков заварило Богомил Маринов в града.

„Провериха номера, от който е станало обаждането и се оказа, че е личния номер на Стоичков. Приеха жалбата, но вече трети ден няма никакво развитие“, обясни той.

Председателят и мениджър на Съдийската комисия към БФС Костадин Костадинов бил един от първите, които научили за решението на 34-годишния Маринов да не ръководи повече мачове в „А“ и „Б“ група.