Репликата на Наско Сираков „в Надежда вадят често-често програмата на първенството от задния си джоб” се реализира днес, макар и в малко изменен вариант. Вместо всеки да се бърка в задния си джоб и да се взира в оставащите мачове до края, в Локо Сф предприеха друга тактика. В съблекалнята на отбора беше залепена програмата на А група за оставащите три кръга, за да може всеки от играчите да се ориентира кой, кого и кога има да среща до края в трибоя за титлата Левски-ЦСКА-Локомотив Сф.

Междувременно „червено-черните” получиха по 1000 лева за победата си с 2:1 над Ботев в петък. Те вече са си гарантирали и бонусите от президента Гигов за участие в евротурнирите и през сезон 2007-2008. Играчите обаче ще получат допълнителни премии, в случай, че подобрят предварителната цел и заемат първо или второ място в крайното класиране.

Почти всички основни футболисти са на разположение на Стефан Грозданов, като Караджинов и Орачев се възстановиха от контузиите си и ще бъдат на линия за двубоя с Берое.