Литекс записа разгромна победа с 4:1 над Марек в мач от 25-ия кръг на А футболна група. След успеха си на Градския стадион в Ловеч „оранжевите” намалиха разликата с третия ЦСКА на 4 точки. „Червените” обаче излизат утре срещу Локомотив София в спор за второто място в първенството.

В състава на ловчанлии Бето се отличи с два гола (32, 52), а Бибишков (42) и Златинов (73) добавиха по един за победата на тима. Почетното попадение за гостите бе дело на Кръстовчев (51).

Първото опасно положение пред вратата на Белчев дойде още в 8-та минута на мача. Тогава Бибишков остана сам срещу стража на Марек, шутира силно, но топката срещна десния стълб на вратата. В 32-та минута Бето се оказа най-съобразителен в наказателното поле на дупничани и вкаракълбото в долния десен ъгъл на вратата на Марек след центриране на капитана на Литекс. Три минути преди почивката Манолев проби отдясно, подаде на Бибишков и той от малкото наказателно поле без проблеми се разписа за 2:0.

В началото на втората част (51-та минута) Кръстовчев намали преднината на домакините след центриране на Иванов отдясно. Минута след това обаче Бето върна два гола аванс на отбора на Люпко Петрович. В 73-та минута падна и най-красивото попадение в мача. Златинов започна дрибъл от границата на наказателното поле на Марек, преодоля последователно четирима защитници и от осем метра с десния крак прати топката в мрежата на Белчев за 4:1.

Десет минути преди края на двубоя в Ловеч Желев стреля от движение след центриране на Йеленкович от пряк свободен удар, топката уцели обаче лявата греда на Белчев.

Литекс заема 4-то място в класирането с актив от 53 точки, а Марек са 12-и с 27 точки.