Разградски зет извежда днес своя отбор на финала на Купата на ОАЕ Етисалат.

47-годишният аржентинец Мигел Анхел Гамонди е наставник на отбора „Ал Итихад Калба”, на финала на турнира тимът му среща отбор от Абу Даби. За отбора на Мигел това е първи финал от такъв ранг. Победителят в мача освен, че печели Купата, именувана на мобилен оператор от ОАЕ, представя страната си в Арабската лига.

Срещата се играе в навечерието на националния празник на Обединените арабски емирства, който е и рожден ден на Мигел Гамонди и на неговия и на разградчанката Румяна Стоилова по-малък син.

Мачът започва в 15 часа българско време, ще се излъчва по два телевизионни канала - „Ал Джазира” и „Дубай спорт”.

Преди финала успех по телефона на разградския зет е пожелал неговият сънародник и колега в треньорската професия Диего Марадона.

Мигел, както се полага на български зет, се интересува от футбола в страната ни, следи по телевизията изявите най-вече на тима от родния град на жена си - Лудогорец. Смята, че на терена разградчани не изглеждат като български тим, оценява най-високо играта на Емил Гъргоров и Марселиньо. Семейство Гамонди най-вероятно ще гледа Лудогорец и на живо в края на първенството, когато ще гостува на роднините си в Разград.