Изпълнителният директор и собственик на „черно-белите” Емил Наков принуди футболистите на Локомотив Пд да пътуват до Кюстендил, за да си получат полагащите им се възнаграждения. Днес босът извести играчите и служителите на клуба, че имат на разположение 2 дни, за да се явят в града на черешите и да получат парите, които се чакат вече половин месец.

Условието на Наков е всеки лично да си вземе парите иначе няма да ги получи. Новината вместо да зарадва футболистите ги вбеси, тъй като голяма част от тях са на почивка на българското Черноморие или в чужбина, като за тях е почти невъзможно да пътуват до Кюстендил. Въпреки наложеното унижение, безпаричието накара част от футболистите и служителите все пак да пътуват до Кюстендил. Това направиха и спортно-техническите ръководители на клуба, като тяхната задача бе не толкова свързана със заплатите, колкото с изясняване на бъдещето, което все още не е ясно.

Емил Наков потвърди информацията, че заплати се раздават в родния му град. Той допълни, че се преговорите за нов собственик на клуба ще продължат и ще има яснота до няколко дни.

В същото време треньорът на вратарите на Локомотив Пд Любо Шейтанов заяви за Гонг, че все още не е подписвал официално договор с Черноморец (Бургас). „Водил съм разговори, но все още изчаквам да видя какво ще стане в Локомотив Пд. До 25 юни има още една седмица, в която трябва да се изяснят доста неща. В момента съм си в Бургас,” коментира Шейтанов. Той допълни, че вече е намерил нов вратар за Локомотив Пд, но не е ясно с кого трябва да се говори относно неговото привличане.