Отборът на Славия записа равенство 1:1 срещу Миньор Перник във втората проверка по време на лятната си подготовка. В първия си мач преди пет дни „белите” надделяха с 3:0 над Чавдар Етрополе.

Голмайстори в двубоя, който се игра на комплекс Пири в Банско, вкараха Тодор Колев и Младен Стоев за Миньор Перник. И двата гола дойдоха през второто полувреме в рамките само на две минути.

През първата част тимът на Тони Велков бе по-добрият на терена, но въпреки редицата положения пред вратата на Славия, гол така и не падна. Още в деветата минута, Тодоров излезе очи в очи със стража на „белите”, но не успя да го преодолее. Десет минути по-късно отново Тодоров притесни Кунчев, след като преодоля няколко защитника на столичани, но отново вратарят на Славия се намеси адекватно и парира изстрела.

Отборът на Емил Велев показа по-активна игра едва в заключителните минути на първата част, когато Спас Георгиев и Франклин имаха добри възможности.

Всичко интересно се случи през втората част, когато паднаха и двата гола. Славия успя да открие чрез Тодор Колев в 66-ата минута, когато се възползва от неумела намеса на вратаря на Миньор и довкара топката. Даниел Пеев и Ренет комбинираха добре, топката стигна до Божов, който стреля, Иванов парира само, за да прати коженото кълбо в краката на Колев.

Само две минути по-късно Миньор успя да изравни. След атака отляво, топката бе центрирана в наказателното поле, където Младен Стоев с глава не остави шансове на вратаря за 1:1.

Следващата проверка на Славия е след два дни срещу Локомотив Пловдив.