За пореден път естонецът Данийл Ратников даде заявка за титулярно място в отбора на Черно море за пролетния дял от шампионата. Офанзивният полузащитник се отчете с асистенция и дузпа в двустранна игра на “моряците”, която се проведе на стадиона на Гранд хотел Варна. Старши треньорът Стефан Генов раздели отбора на зелени и черни. Със зелените потници играха основно футболисти, които като цяло с малки изключения играха като титуляри през есента.

Съставите:

Зелени: Пиргов, Сашо Александров, Ал. Александров, Р.Колев, Т. Колев, Петков, Илиев, Георгиев, Капитанов, Атанасов и Божелов

Черни: Денчев, Янчо Андреев, Трифонов, Стоянов, Мурадов, Марчев, Зехиров, Николов, Ратников, Михалев, Будинов.

Двустранната игра бе в 2 полувремена по 25 минути. През първата част футболистите в черно пропуснаха да открият резултата след дузпа, отсъдена за нарушение срещу откъсналия се по десния фланг Румен Николов, изведен от Камен Трифонов. Зад топката застана Станислав Стоянов, който стреля в дясната греда. През втората част Андреев и Михалев бяха заменени от Димитров и Тачев.Вратарите се размениха, а в игра влезе и турски футболист, който обаче не бе одобрен впоследствие. Малко след началото на вторите 25 минути Стефан Генов прати Ратников от отбора на титулярите и естонецът се отчете първо с асистенция за първото попадение на Георги Илиев, а малко по-късно изработи и дузпа за втория гол на капитана, с което бе оформен крайният резултат.

Много добро впечатление с изявите си оставиха тримата нови-Росен Колев,въпреки че фаулира Николов за дузпата, Веселин Марчев и Атанас Зехиров. Последният освен, че добре връзваше играта в средата на терена и демонстрира завидна техника, също показа, че може да изпълнява и опасни пряк свободни удари. През втората част след такъв той нацели левия страничен стълб.

Участие в мача не взеха Мишо Лазаров и Адемар Жуниор, които бяха на фитнес по-рано и изгледаха двустранната игра отстрани.