Новото попълнение на Левски Кристовао Рамос даде интервю за Гонг минути след като проведе първата си тренировка с новите си колеги. Португалецът бе любезен да отговори на доста въпроси. Той чака своя дебют със синята фланелка, като това най-вероятно ще се случи срещу БАТЕ Борисов на 11-ти февруари.

-Кристовао, как ти се струва обстановката в Левски, след като вече изгледа и един мач на новия си тим?

-Мнението ми е, че Левски е много добър отбор, атмосферата в отбора е много добра. За един ден с отбора не мога да кажа много за отбора, но пак повтарям, това е един добър тим.

-Как се стигна до трансфера в Левски?

-Не е някаква тайна, моят мениджър ми се обади, каза ми за интерес от страна на Левски. Бях съгласен с предложението, което Левски ми отправи. Това е един много голям отбор в България. Това е стъпка напред в моята кариера, за мен е удоволствие да бъда в Левски.

-Успя ли да говориш със Станимир Стоилов, който ти беше треньор в Анортозис? Той даде ли ти някакъв съвет?

-За да бъда честен, ще ви кажа, че не съм говорил все още със Стоилов. Томашич и Ангелов, които са в Анортозис ми казаха много хубави неща за Левски. Те са работили тук със Стоилов и Цанко. Чух много хубави неща за клуба от тях.

-Какво знаеше за Левски преди да дойде предложението?

-Знаех, че това е най-големият отбор в България. Клуб с много титли и големи традиции. Плюс това често играят в Лига Европа, или Шампионската лига. Това е в общи линии.

-Имаш привилегията да си съотборник с Тони Калво и Нуно Пинто, защото липсва езикова бариера. С тях ли се сближи най-бързо?

-Да, разбира се, когато се преместиш в нова страна, винаги е хубаво, когато има един-двама футболисти, които говорят твоя език. Това винаги помага. Не са само Тони и Пинто, всички ме приеха доста приятелски.

-Треньорът Костов е работил в Кипър. Нещо говореше ли ти неговото име?

-Не, треньорът е работил там, преди аз да отида в Кипър. Това, което виждам обаче е, че той е един много добър треньор, има добри методи на работа.

-Левски играе в схема 4-1-4-1, играл ли си в тази система?

-Аз мога да играя и по двата фланга. Няма значение дали схемата е 4-3-3, 4-4-2 или 4-1-4-1, мога да играя и от двете страни. Начинът на игра по фланга е един и същ.

-Кристовао, защо в последно време не играеше чак толкова редовно за Анортозис? Това треньорско решение ли беше?

-В началото на сезона играх във всеки мач. Всичко беше наред, вкарвах голове, но после получих една контузия. Нормално е след травма да ти е необходимо време, за да се възстановиш. Но в последните два-три мача отново бях на терена.

-Каква беше контузията?

-Бях си счупил пръста на крака.

-Като какъв футболист би се определил?

-Аз обещавам, че ще работя здраво и ще дам всичко от себе си за отбора.

-Как се чувстваш физически, готов ли си да играеш мачове?

-Да, аз играх миналия уикенд за купата в Кипър. Ще ми трябва време, за да опозная отбора и колегите. Все пак, смених първенството, а и държавата. Що се отнася до физическото ми състояние, аз съм готов.

-Правих интервю с Нуно Пинто, който каза, че е от Реал Мадрид, заради португалците в отбора. При теб как е, Барселона или Реал Мадрид?

-Аз предпочитам Реал Мадрид, но това е още преди Моуриньо и Роналдо да бъдат там.

-Какви са целите, които имаш с Левски?

-Това, което искам е да станем шампиони.