Новото попълнение на Левски Рафаел Бастос даде кратко интервю пред Гонг минути след като подписа контракта си със „сините“. Бразилският халф бе любезен да сподели своите впечатления от клуба и новата възможност пред себе си.

-Много съм щастлив от възможността, която получавам в Левски. Благодаря на президента, всички директори и на треньора. Сега почвам да работя. Ще работя здраво, за да играя добре.

-Какво знаеш за Левски, а и за българското първенство?

-Виждам, че това е голям клуб. Най-добрият в България. Почувствах се много щастлив от това, което говорихме с президента на Левски. Мисля, че ще се чувствам много добре тук. Надявам се да завоювам трофеи с Левски. Трябва да вкарвам за отбора и по този начин да радвам феновете, което е най-важното.

-Как се чувстваш във физическо отношение?

-Физически не съм в най-доброто си състояние, имам малко за наваксване. Все пак е нормално, защото два месеца не съм играл мачове. Тренирах самостоятелно у дома. Смятам, че до седмица или десет дни, ще съм готов и треньорът ще може да ме ползва. Ще давам най-доброто от себе си, за да радвам торсидата.

-Коя е любимата ви позиция на терена?

-Най-добре се чувствам зад нападателя. Ако треньорът реши, че трябва да играем с двама нападатели, аз бих могъл да бъда един от тях. Ако е един нападателят, ще се чувствам добре зад него.