Бразилският полузащитник Рафаел Бастос чака солидно предложение от азиатски клуб до неделя. Ако бившият футболист на Клуж не получи подходяща оферта до този срок е твърде вероятно да се озове в Левски, научи Гонг.

При положение, че Бастос няма нов тим до края на тази седмица, той може да пътува до София в понеделник и евентуално да мине прегледи, а след това да подпише със „сините“.

Левски хвърли око на Бастос, който имаше три чудесни сезона с екипа на Клуж. С румънския тим бразилецът игра в групите на Шампионската лига. Най-запомнящия му се мач бе срещу Брага, в който заби два гола на португалците, които са му бивш клуб.

За последно офанзивният халф игра с екипа на Ал Насър. В Саудитска Арабия той има 9 мача и 4 гола. В момента Бастос има проблеми с арабите и няма да остане в Ал Насър.

Бастос е играч с чудесна визитка. Ставал е шампион на Румъния, печелил е трофей и в Саудитска Арабия. Със Спортинг Брага има второ място в Португалия, а с Клуж е стигал и до Суперкупата на Румъния.

29-годишният халф е харесан от всички фактори в Левски, които са убедени, че той е подходящ за вдигане нивото на „сините“.

Между другото от „Герена“ все още не са се отказали от привличането на Фроид Айте, но сделката е трудно осъществима на този етап. От Левски все пак продължават да се борят за тъмнокожото крило на Реймс.