„Трябва основно да се наблегне в повдигане на самочувствие на играчите, за да могат да дойдат резултатите“, обяви новият наставник на Славия Милен Радуканов при официалното си представяне днес.

Президентът на "белите" Венцеслав Стефанов представи днес Радуканов и неговите асистенти - Петко Петков, Росен Кирилов и Здравко Здравков. „Искам да благодаря на ръководството на Славия в лицето на господин Венци Стефанов за поканата да водим отбора. Надявам се да успеем да постигнем едни добри резултати, които да радват всички хора, привържениците най-вече и всички, които работят и милеят за Славия", сподели бившият треньор на ЦСКА и Ботев Пловдив.

"Не съм психиатър, но се надявам да съм добър психолог. Ще се опитаме в малкото време, което остава до петък, да поговорим с футболистите, надявам се да им повлияем добре. Ще направим всичко възможно да им повлияем добре още с първите тренировки. Ще направим всичко възможно още в първия мач отборът да изглежда по-добре и във всеки мач да се стремим да побеждаваме".

"Най-важното, което се вижда - трябва футболът да носи удоволствие, трябва играчите да идват на тренировка с удоволствие. Това идва с победите, с мотивацията, с настроението, което ще се опитаме да създадем в тренировките", допълни Радуканов.

"За съжаление, Славия наистина се намира в една незавидна ситуация, едва ли не отборът се бори за оцеляване, което внася едно допълнително напрежение. Все пак приемаме предизвикателството заедно да работим, за да можем да изведем отбора в една по-добра позиция от тази, в която се намира в момента. Тежък е моментът, само с 11 точки, на трето място отзад напред, но се надявам, че предстоят по-добри моменти за Славия", каза още младият специалист.

"Трябва една шокова терапия за отбора, защото в последните 2-3 месеца се вижда една апатия в играчите на Славия. Трябва основно да се наблегне в тази посока, в повдигане на тяхното самочувствие, в усъвършенстване на тактическите и спортно-техническите качества, за да могат да дойдат резултатите", коментира той. /БГНЕС