Старши треньорът на Славия Милен Радуканов разкри, че Вилиян Бижев и Димитър Везалов ще подпишат своите договор с „белия“ клуб в понеделник, следкато преминат медицински изследвания. „Всяка година е едно ново начало. Изминаха седем месеца, откакто сме тук. Направихме равносметка. Всичко, което се прави се прави за доброто на Славия. Мисля, че така е правилно. На мястото на напусналите ще дойдат нови. Надяваме се Славия да изглежда много по-добре“, коментира Радуканов.

„Вилиян Бижев и Димитър Везалов трябва да подпишат утре своите договори, след като преминат медицински изследвания“, добави наставникът на Славия.

„Преговаряме с още 4-5 човека, които ще вземем. Може би след това ще има още освободени играчи“, продължи треньорът на „белите“.

„Ради Димитров и Галин Иванов няма да започнат подготовка със Славия. Те са добри футболисти, но не влизат в нашата концепция. Нашата концепция включва по-дългосрочно развитие. Не може да прескачаме етапи от живота. След три години, когато Славия има нов стадион, трябва да се борим за класиране в евротурнирите. Няма как от първи клас да прескочиш в осми или след това в дванадесети. Нашата реална цел за следващия шампионат е да се класираме в местата от пето до осмо. Търсим един нов път, взимаме нови играчи и няма как да се борим за шампионското отличие.“

„При нас остават хора под 30 години. Най-възрастните ще бъдат Георги Петков и Емил Петков. Осем от юношите ще тренират с първия състав. Всичко със Стефан Велков е нормално. Той ще започне нормално подготовка. Има вариант да вземем и българи и чужденци. Влизаме на лагер още утре от обяд“, каза още Милен Радуканов.