Отборът на Миньор Перник записа осма победа от началото на сезона в А група, след като се наложи като домакин над Локомотив Мездра с 1:0. Въпреки че чистите голови положения почти липсваха по време на двубоя, перничани стигнаха до трите точки през второто полувреме на мача.

За радост на фенове, ръководството на клуба бе подготвило сериозен празник на почивката, когато бе подарен и автомобил на един от привържениците на тима. Ключовете за голямата изненада – Голф 3, бяха връчени от Краси Радков, който дегизиран като Гацо Бацов изтегли печелившия. Актьорът предвидливо бе сложил фланелка на перничани, което взриви трибуните на стадиона в миньорския град. Цялото шоу мина под надслов "Голфо е за нас, тройката за вас".

Единственото попадение в срещата от 15-я кръг на А група падна в 80-та минута. След многоходова атака на домакините, Пламен Крумов центрира, Горан Янкович нахлу и прати топката в мрежата на Локо Мездра за крайното 1:0. В самия край на двубоя домакините можеха да покачат резултата, но Атанас Николов прати топката в аут, въпреки че бе останал сам срещу вратаря.

Локомотив Мездра също търсеше успеха, като показа това предимно през първото полувреме. След почивката положенията пред вратаря Ивайло Иванов почти липсваха.

По този начин, след трите спечелени точки, Миньор Перник ще зимува с 26 точки в актива си, а Локо Мездра с 13, като заема временното 12-о място.