Нападателят Радослав Василев изрази огромното си задоволство от победата на Славия срещу Левски с 3:1 в столичното дерби от  19-ия кръг в "А" група в събота. Василев реализира 5 гола в  последните 2 месеца и донесе важни точки в актива на "белите",  които отново остават във втората половина на класирането.

 "Не бяхме побеждавали Левски от доста дълго време, но всички сме много щастливи, особено президентът Венцеслав Стефанов.  Завършихме добре годината, въпреки че играта ни по време на  сезона беше колеблива и беше на приливи и отливи. Липсваше ни  постоянството. Представихме се силно срещу силните и по-слабо  срещу останалите", заяви на пресконференция Василев, който има 5 гола с екипа на Славия през този шампионат.

Един от най-резултатните футболисти на столичани е  разочарован, че отборът ще остане във втората шестица и няма да  има възможност да премери сили срещу най-добрите и през  пролетта.

 "Много е неприятно, че ще играем във втората половина на "А" група, но по този начин ще могат да бъдат изпробвани и някои  по-млади играчи. Имаме 5-6 добри млади момчета. Владимир  Семерджиев игра добре в последните няколко двубоя, но трябва  време на най-младите, за да покажат способностите си. Изцяло съм съсредоточен върху Славия и не мисля за нищо друго", каза още  юношата на Славия, който премина и през втория отбор на  английския Рединг.

Основният състав на Славия вече е пуснат във ваканция и ще  се събере на 11 януари, когато футболисти ще преминат пълни  медицински изследвания. Първата тренировка на "белите" за 2015  година е предвидена за 12 януари. През зимата тимът ще проведе  едномесечен лагер в Турция.

"През пролетта ни предстои мач (от редовния сезон) срещу  Лудогорец. Показахме добра игра срещу тях и можехме да ги  победим. В този мач ще опитаме да си сверим часовниците. В  последно време резултатите ни са доста по-добри. Това се дължи  на новия треньор. Иван Колев не вкарва напрежение в работата.  Доста класен специалист е", завърши 24-годишният бивш младежки  национал на България./БТА