Бившият старши треньор на Берое Радослав Здравков изрази съжалението си за случилото се с тима от Стара Загора. Той обясни, че е изключително разочарован от развоя на събитията и с тъга отбеляза, че не може да направи нищо повече. Здравков обаче разкри и друга интересна подробност, за която досега бе мълчал.

„Не знам как са оформени договорите на играчите на Берое, които разтрогнаха. В моя договор и в тези на помощниците ми (бел. ред. - Методи Томанов и Николай Илиев) обаче е записана клауза, че задълженията към нас няма да бъдат изплатени в случай, че клубът бъде обявен в несъстоятелност”, разкри Здравков. „Това на практика означава, че сценарият за закриването на Берое е бил предварително предначертан, защото такива договорни точки не са от стандартните за трудови взаимоотношения", коментираха юристите на Beroe Online.

Здравков каза също, че според него голяма вина за случилото се с Берое носи БФС. „Футболният съюз е длъжен да защитава този спорт в страната. За 4 месеца те не предприеха никакви действия, въпреки че многократно ги информирахме, включително с официални писма”, каза още треньорът.

Бившият наставник определи Стара Загора като "изключителен футболен град" и изрази увереност, че Берое много скоро отново ще се върне в пълния си блясък.