Старши треньорът на Берое Радослав Здравков заяви преди мача срещу Локомотив Пловдив от третия кръг на А група, че неговият отбор трябва да е активния, за да може да се надява на успеха.

Срещата със “смърфовете” пропускат контузените Петър Колев, Тодор Симов и Владислав Бежански. В БФС бе картотекиран Янко Сандански, а другата седмица се очаква да бъде уреден и Николай Чипев. По всяка вероятност наставникът на “зелените” ще гласува доверие на: Даниел Беконо, Антон Вергилов, Иво Иванов, Ваня Джаферович, Николай Харизанов, Владимир Пекин, Милчо Танев, Дончо Атанасов, Галин Иванов, Слави Жеков и Герасим Заков, съобщава Beroe Online.

“На собствен терен приемаме Локомотив Пд. Не бих казал, че сътресенията и промените в тяхното ръководство дават някакво сериозно отражение върху техните възможности и качества. Дори напускането на двама основни футболисти не е намалило техният потенциал. Локомотив си е Локомотив, но противникът нас не ни интересува. По важно е поведението на нашият отбор на терена, а именно първо мача да се проведе по най-разумния начин и второ по най-агресивния възможен начин”, категоричен бе Здравков.

„Трябва да сме активния отбор, трябва да сме инициативния отбор. Убеден съм по начина по-който през седмицата тренирахме, че футболистите ще имат вътрешна нагласа, ще имат необходимата външна подкрепа и са наясно как и по какъв начин трябва да се проведе двубоя. Запознати са със силните и слаби страни на Локомотив Пд”, добави наставникът на Берое.

Вчера стана ясно, че ръководството пловдивския тим организира екскурзия за феновете си срещу символичната цена от 1 лев. Най-малко два автобуса и множество леки автомобили се очаква да потеглят към града на липите в съботния следобед.