Мароканският защитник Юсеф Рабех е роден на 13 април 1985 г. в Рабат. Кариерата му започва в младежките отбори на ФУС де Рабат. През 2003 г. преминава в мъжкия състав на родния си клуб. След два сезона подписва едногодишен договор с Ал-Ахли от саудитския град Джида. През същата година с младежкия национален отбор на страната си достига до полуфинал на Световното първенство за младежи до 20 години. През 2006 г. се завръща във ФУС, където играе шест месеца, преди да премине в по-големия местен тим - ФАР Рабат. За година и половина в новия си клуб Юсеф достига финал в турнира за Купата на африканските конфедерации и завършва на второ място в местното първенство. През лятото на 2007 г. Рабех подписа четиригодишен договор с Левски, припомня официалният сайт на „сините”.

В момента Рабех е ключов фактор в защита на Станимир Стоилов и заедно с Игор Томашич оформя централната двойка бранители. Рабех бе любезен да даде интервю за читателите на списание „Само Левски”. При това на приличен български…

- Юсeф, вече половин година си в Левски. Какви са ти впечатленията от обстановката и чувстваш ли се щастлив на „Герена”?

- Чувствам се не само щастлив, но и горд, че нося фланелката на Левски. За пореден път се убедих, че направих правилен избор, като избрах този клуб. Много съм доволен и от старши треньора. Господин Станимир Стоилов е истински късмет за всеки млад футболист, какъвто съм и аз. Винаги ми е помагал и напътствал, когато греша. Всичко, от което съм имал нужда, съм го получавал от него.

- Защо Левски изгуби толкова много точки през есента и рано отпадна от евротурнирите?

- Няма отбор в света, който да е застрахован от загуби, спадове и кризи. Сигурен съм, че съставът ще прогресира и ще си възвърне формата. Убеден съм, че с помощта на нашата публика и на всичките мои съотборници Левски отново ще изглежда така, както преди година.

- Доста футболисти си тръгнаха, а на тяхно място пристигнаха други.

- Според мен промените ще бъдат за добро. Смятам, че хората, които работят в Левски - от ръководството до треньорския щаб, знаят какво правят и го правят за доброто на клуба. Футболистите, които си тръгнаха, са отлични професионалисти, но явно им трябваше ново предизвикателство. С новите момчета се сработваме малко по малко, но ще бъде трудно. Бразилските футболисти са доста добри, но трябва да преминат периода на адаптация, както беше и с мен. Основното нещо е да научат български език, за да може комуникацията ни на терена да е безпроблемна. Чужденците винаги изпитват трудности в началото. Затова всички трябва да помогнем на новите играчи, както другите помогнаха на мен. Ще изведем Левски там, където му е мястото – на върха.

- Как усети българското първенство и противниците на Левски?

- Интересно беше да се запозная с тукашния футбол. Има специфични отбори. Любопитното е, че повечето състави демонстрират различен стил един от друг. Това ме впечатли. Но определено има тимове на високо равнище. Ще бъде интересно през пролетта.