Само четири месеца след първата копка на новата база на Черноморец Бургас, вече е напълно завършен първият затревен терен. Фирмата „Онтарио спорт” и нейният президент Христо Тодоров, спазиха обещанието си и преди края на месеца завършиха напълно първият от затревените терени на новата спортна база на „акулите”.

Само часове след поставянето на тревната настилка, най-нетърпеливи да я изпробват се оказаха децата от школата на Черноморец Бургас, родени през 2000-та година, които водени от своя треньор Велиян Парушев, проведоха занимание на новия терен. Децата дотолкова се вживяха в тренировката, та дори строгият им треньор трудно успя да даде края на заниманието.

Изключителното качество на тревното покритие и факта, че само часове след полагането му има възможност за воденето на занимания, са атестат за професионализма, с който се работи на базата. Въпреки кратките срокове, строителите изпреварват значително графика, като всички работи по строителството са с отлично качество.

Според плановете до 15 дни ще завърши поставянето на тревното покритие и на втория терен в базата. И двата терена ще бъдат напълно готови за водене на занимания до месец и половина, което означава, че прогнозите и желанието на мениджъра на тима Красимир Балъков, да води подготовката на отбора през пролетта на новата база, ще се изпълнят стопроцентово.

Това е поредно доказателство за сериозните намерения на екипа начело на Черноморец Бургас и неговия собственик Митко Събев, които имат волята и желанието да изградят в Бургас спортна база и отбор с европейски измерения.