Литекс разби Видима-Раковски с 4:0 в късния неделен мач от програмата на 23-я кръг на А група. Шампионите направиха още една крачка към защита на титлата си, с победа номер 18 за този сезон. Ловчанлии продължават и да не са допускали попадение през 2011 година в А група на свой терен. За разлика от тях, Видима е на дъното, с инкасирани цели 43 попадения вече за годината.

С успеха “оранжевите” имат 59 точки, осем повече от втория Левски, и далеч пред останалите претенденти за челни позиции.

Христо Янев дирижираше действията на терена за Литекс, и лично откри резултата в 14-та минута, след перфектно изпълнение на пряк свободен удар от 17-18 метра.

В 26-та минута Видима имаше и най-доброто положение в мача. Господинов изведе Ангел Русев между Занев и Барт, Русев стреля под плонжа на Виничиус, и топката мина на половин метър покрай гредата.

Дока успя да прати топката зад гол линията в 35-та минута, но от положение на засада, и попадение нямаше.

През второто полувреме Литекс набързо реши да си опече нещата, и в началните 10 минути след почивката наниза два гола, с което приключи интригата.

Фалциран удар на Христо Янев от дъгата пред наказателното поле, попадна в далечния ъгъл на вратата на Василев в 48-та минута, а отново Янев бе фаулиран в пеналта в 53-та минута и реферът Димитър Андреев отсъди дузпа. Зад топката застана Светослав Тодоров и не сгреши, и така резултатът стана 3:0.

След това и двамата треньори стартираха със смените, което малко уби темпото на мача. В 67-та минута в игра за Литекс се завърна Александър Цветков след продължително отсъствие заради контузия, като младокът замени Христо Янев.

Друга от резервите на Литекс - Деян Джерманович - нацели гредата в 73-та минута, преди Дока да отбележи отново за Литекс, след като влезе добре в пеналта отляво, и технично прехвърли стража на Видима за 4:0. Това бе и десето попадение за бразилеца този сезон.

В заключителните десетина минути Ангел Русев на два пъти имаше възможност да стреля към вратата на Литекс, но Виничиус отрази и двата му удара, и така Видима не успя да стане първият, покосил вратата на домакините в Ловеч от пет месеца насам.