Отборът на Сливен записа първа победа през сезона, надделявайки с минималното 1:0 като гост на Академик в София в мач от четвъртия кръг на А група.

Единственият гол в срещата падна през първото полувреме и бе дело на Деян Христов след добър пробив и пас на Миранда.

Двубоят започна добре за Академик, който домакинства на стадион „Славия” в Овча купел, и още в първите минути имаше няколко шанса за гол. В основата на повечето опасни ситуации пред вратата на Сливен бе Иван Редовски, който обаче така и не съумя да се разпише.

Резултатът бе открит в 21-ата минута, когато Христов от състава на гостите бе оставен непокрит в наказателното поле и след пас на Миранда не срещна трудности да се разпише на празна врата.

При такъв резултат завърши първото полувреме, а през втората част двата тима изпитваха сериозни трудности на терена заради горещото време в София. На няколко пъти главният рефер на двубоя Николай Йорданов спира играта, за да могат футболистите да пият вода.

Така Сливен записа първата си победа в шампионата, а тимът на Академик остава в зоната на изпадащите с една спечелена точка. Тимът на Георги Дерменджиев е и с мач по-малко, след като двубоят им от първия кръг с Берое бе отложен заради ангажиментите на старозагорци в турнира Лига Европа.