Левски постигна първа победа на кипърска земя, след като се наложи над Динамо Чешке Будьовице с 1:0. Това бе първо попадение за „сините” от игра за цялата зимна подготовка и общо втори успех. Единственият гол реализира новото попълнение Жеан Карлос в 62-та минута на мача.

Станимир Стоилов не можеше да разчита на националните си състезатели, които в момента са на лагер-сбор, и затова пусна в игра предимно млади играчи. На вратата на Левски цял мач пази Цветан Димитров, който остави добри впечатления с намесите си. „Сините” започнаха в състав:31. Димитров, 8. Сърмов, 5. Рабех, 33. Генев, 14. Минев, 7. Боримиров, 18. Иванов, 16. Огнянов, 11. Зе Соарес, 9. Жеан Карлос, 10. Жоаозиньо.

Особено дейни през целия двубой бяха Мариян Огнянов, Миро Иванов и Жоазиньо, но целият тим на шампионите търсеше този първи гол от игра.

През първото полувреме Левски бе отборът с повече идеи в атака, но играта бе постоянно накъсвана от нарушения и не позволи на „сините” да стигнат до 100-процентова голова ситуация. Точно преди почивката чехите стигнаха до първо положение, но Димитров с плонж изби опит на Страски.

Второто полувреме започна както завърши първото, но броят на фауловете намаля, което позволи на Левски да играе повече с топката. Това логично доведе до първи гол на „сините”. Жеан Карлос се пребори за една изсипана топка към наказателното поле на чехите, надигра един от централните защитници и успя да прокара топката покрай Кжижек за 1:0.

В заключителните 15 минути Станимир Стоилов извади бразилците и пусна в игра само млади футболисти, но те се справиха и удържаха минималната преднина на Левски.

Това бе пета контрола за шампионите от началото на зимната подготовка. До момента те имаха само една победа – срещу Спортист Своге с попадение от дузпа.

Следващата проверка на Левски е на 7 февруари, четвъртък.