Видима Раковски записа първа победа през настоящия сезон в А група, в първа среща от шестия кръг, с минималното 1:0 срещу Калиакра Каварна. До момента тимът от Севлиево бе регистрирал две равенства, но успехът му убягваше. Това можеше да се случи и днес, при домакинството на Калиакра, като след повеждането в резултата, Видима отстъпи инициативата, и почти през цялото второ полувреме имаше късмет да се размине с попадение във вратата си.

Единствения гол в мача вкара Ахмет Хикмет, който в 34-а минута завърши хубава атака на Видима с прецизен удар от границата на наказателното поле.

Веднага след почивката тимът от Севлиево можеше да реши изхода от мача, но Веселин Стойков пропусне две чисти положения в първите 6 минути на втората част.

Гостите от Каварна имаха претенции за дузпа в 56-а минута след игра с ръка на защитник на Видима, но съдията Атанас Димитров не отсъди 11-метров наказателен удар.

Малко по-късно Детелин Димитров се измъкна от защитата на Видима, но стреля неточно. В 77-а минута гостите получиха нов шанс да изравнят, но удар на влезлият като резерва Цветан Филипов бе избит в корнер.

С тази победа Видима събра 5 точки и измести Славия от 11-о място преди останалите мачове от кръга, докато Калиакра заема 13-о място с 3 точки.

 

Видима Раковски - Калиакра - 1:0 (1:0)

голмайстор: 1:0 Ахмет Хикмет 34

стадион: Раковски

зрители: 700

главен съдия: Атанас Димитров

състави:

Видима: Василев, Панов, Бранеков, Тодоров, Р.Иванов, Стойчев, Игнатов, Хикмет, П.Кожухаров (89-Ашимов), Х.Кожухаров (65-Русев), Стойков (67-Ат.Иванов)

Калиакра: Бахтарлиев, А.Петров (83-Зафиров), Заков, Д.Димитров, Яшар, Раденцов, Цачев, Райчев, Ковачев, Садула (75-Бонев), Петков (50-Филипов)