Локомотив София записа първа победа за новия сезон в А група, с 3:0 срещу Ботев Враца. Врачани за трети мач бяха боксова круша за съперника си, и можеха да си тръгнат с още по-сериозна загуба. Ботев има инкасирани девет попадения за три срещи, и отбелязано само едно. Локомотив от своя страна, след като записа две поредни равенства, днес стигна с лекота до победата и вече е с пет точки в актива си.

Бразилецът Жайро закопа допълнително Ботев Враца, като си вкара автогол в 28-та минута, след като началото на мача бе напълно лежерно и без особено сериозни положения. След бърза контраатака, Телкийски стреля към вратата с левия крак, тя се отклони и от Жайро, и влезе в мрежата на гостите за 1:0.

Амендола през първото полувреме, и Илия Илиев и Мирчев през второто имаха по-интересните възможности да вкарат втория гол за Ботев в настоящия шампионат.

В 54-та минута отново Телкийски бе в основата на втория гол на сметката на Локо София. Той достигна топката до аут линията и върна топката по трева към Антонио Павлов, който без проблеми от три-четири метра я прати във вратата.

Най-чистата възможност за гостите бе в 60-та минута, след грешка на Бранеков, който подари топката на Илия Илиев в наказателното поле. Капитанът на Ботев стреля, топката се отби в дясната греда, после в гърба на вратаря, и пак в гредата, след което се върна на терена.

В 72-та минута Жайро получи втори жълт картон и бе изгонен, като остави врачани с 10 души за оставащите 20-тина минути. След изпълнението на Кристиян Добрев от прекия свободен удар след нарушението на бразилеца, резултатът вече стана 3:0 за Локо София, което реши всичко в мача.

В последните десет минути Локо София имаше още половин дузина положения да направи разликата разгромна, но атакуващите футболисти на „железничарите“ не намериха за четвърти път мрежата зад Митов.

Локомотив София - Ботев Враца - 3:0

Стадион: Славия

Зрители: 500

Главен съдия: Стефан Апостолов

Състави:

Локомотив София: Михайлов, Върбанов, Бранеков, Добрев, Велков /Дюлгеров - 46/, Борносузов, Телкийски, Гаджев, Дафчев /Христов - 58/, Пеев, Павлов

Ботев Враца: Митов, Пира, Георгиев, Жайро, Н.Христов, Касио, Амендола /Аугусто - 73/, И. Илиев, Челесте /Милев - 66/, Якимов, Василев /Мирчев - 46/