Локомотив Мездра записа първата си победа в новия шампионат, след труден успех с 1:0 като гост на Локомотив Пловдив. Двата състава се хвърлиха здраво за ценните три точки, и предложиха много интрига чак до 90-та минута. Докато нещата отиват на зле за Локо Пд, за съименниците им от Мездра като че ли тръгват в положителна посока. Само за няколко кръга Войн Войнов успя да промени доста неща в състава на мездренчани, и тимът изглеждаше в пъти по-добре от първите кръгове днес на терена на „Лаута”. Пловдивският Локомотив пък върви по стъпките на своите съграждани от Ботев, и двата тима са сред изпадащите, където засега е и Локо Мездра.

И двата състава обаче могат да съжаляват, че в мача имаше само един гол, тъй като положения и пред двете врати не липсваха. Срещата завърши с три червени картона – два за гостите и един за домакините, и една дузпа – пропусната от Локо Пд.

Първото полувреме стартира малко изчаквателно, но между 20-та и 25-та минути двата състава си размениха по две много чисти голови положения. За Локо Пловдив Трифонов и Божилов не оползотвориха ситуациите, а за тима от Мездра Иса удари гредата, след което удар на Хазуров с глава бе спасен от Акалски.

До края на първите 45 минути „смърфовете” бяха по-активни и Даксон, и Митко Илиев се разминаха с попадение във вратата на Иванов. Капитанът на пловдивчани направи един от най-фрапантните пропуски, като от гол линията вместо да вкара топката във вратата, я изби.

След почивката в редиците на Мездра настъпи оживление и в 50-та минута Локомотив стигна до гол. Удар на Софрониев с глава срещна гредата, но Боби Хазуров добави топката в мрежата за 0:1. Локо Пловдив изглеждаше смутен в първите минути след попадението във вратата на Акалски, но се опомни и започна отново да пропуска положение след положение в противниковия пеналт. В 71-та минута реферът Радан Мирянов прати под душовете Димитър Петков за втори жълт картон, с което улесни задачата на домакините да стигнат поне до точка.

Водещият атаката на Локо Пд Георги Божилов се справяше чудесно в наказателното поле на гостите, но нямаше никакъв късмет и всичките му удари минаваха или покрай вратата, или попадаха в ръцете на мездренския страж.

Решителен момент за Локо Пловдив настъпи в 85-та минута, когато Ангел Йошев удари греда, а след това Тавия игра с ръка и арбитърът изгони ганаеца, като отсъди дузпа за „смърфовете”. Тук се случи и може би най-неприятният епизод от мача за пловдивчани, тъй като един от футболистите, на които най-много се разчита в тима – Даксон Да Силва – отказа да бие от бялата точка, както нареди старши треньорът Иван Маринов! В крайна сметка зад топката застана Петър Кюмюрджиев, но би слабо и Иванов спаси. Даксон увенча падението си с директен червен картон в последните мигове от срещата, за ужасен и безсмислен фаул.

Така Локо Пловдив сам се победи на „Лаута”, давайки достатъчно възможности и на своя съперник от Мездра да покаже способностите си. След този шести кръг и двата тима, играли днес, са с по три точки, на двете предпоследни места в А група.