Литекс постигна първа победа под ръководството на Любослав Пенев, като се наложи с 3:0 като гост на Видима Раковски. Шампионите бяха записали два поредни хикса, но не срещнаха никакви проблеми в Севлиево, и се възползваха от грешките на своите домакини, за да постигнат успеха.

В спокоен мач, без много положения, Видима не успя да се противопостави на Литекс и „оранжевите” без да се напъват отбелязаха три гола. Това е и най-изразителната победа на ловчанлии от началото на шампионата, като до момента тимът не бе вкарвал повече от две попадения в А група. След доброто начало на сезона Видима записа пета поредна загуба, и инкасира девет гола за последните си два мача.

Литекс си успокои двубоя още през първото полувреме, като за по-малко от 10 минути Уилфред Нифлор реализира два гола. Първо в 25-та минута той надскочи защитник на Видима и засече с глава центриране на Христо Янев от корнер.

В 34-та отново Нифлор бе точен. След грешка в защитата на Видима Том овладя, навлезе отдясно в пеналта, подаде добре на връхлитащия французин, и Нифлор засече от три метра в мрежата без проблем.

Второто полувреме продължи в същия лежерен дух, като опасностите пред двете врати се брояха на пръсти, а Литекс контролираше спокойно топката. След промените, направени от Любо Пенев, и Светослав Тодоров успя да се разпише, с хубав плонж, изпратил в мрежата центриране на Дока отдясно.

Това се случи в 78-та минута, а секунди по-рано Тодоров и Момчил Цветанов направиха невероятни пропуски пред вратата на Видима, като удар на първия бе избит от гол линията, а вторият от два метра не успя да преодолее защитата.

Видима с пет точки остава в зоната на изпадащите, докато Литекс със своите 16 поне временно ще бъде втори в класирането в А група.