Ръководството на Локомотив Пловдив направи рязък завой в назначаването на заместник на Иван Маринов. Ден, след като от Лаута съобщиха, че Минчо Минчев поема отбора, за треньор бе назначен, подалия оставка след пловдивското дерби Стефан Генов. Дългогодишният помощник треньор на „смърфовете” започва работа на новия си пост от днес.  Toй ще бъде временен вариант, като ще води отбора до края на есенния полусезон.

Асистенти на Генов остават Минчо Минчев, Руи Мендес и Тодор Арсов, като е възможно да бъде привлечен още един помощник от ДЮШ на клуба. Новият старши треньор притежава Про лиценз и има право да води отбори от „А” група.

В същото време, изпълнителният директор на Локо Пд ген. Йордан Димитров заяви за Гонг, че е готов да подаде оставка. „Мисля за напускане. Нашите привърженици смятат, че създавам напрежение в Локомотив. След като без мен обстановката ще бъде по спокойна, утре ще си подам оставката в тяхно присъствие”, коментира Димитров.

Той определи престоя си на Лаута като ползотворен: „Дойдох, за да внеса организация в работата на спортно-техническия щаб и мисля, че се получи. Служителите в клуба могат да потвърдят, че има положителна промяна след моето идване. Можеше да постигнем още в това отношение, но напускам по желание на феновете”, заяви генералът.