Първо Левски, в края ЦСКА, с любезното участие на Локо София, Славия и Литекс. Водещите български клубове и най-вече техните шефове скопиха А група.

Родният запалянко се сбогува с футболисти от класата на Христо Йовов, Димитър Телкийски, Седрик Бардон, Елин Топузаков, Здравко Лазаров, Калоян Караджинов, Петър Златинов, Абдер Кабус, Георги Чиликов и Роберт Попов. Списъкът е дълъг, а сигурно има и други.

Очертаващата се мащабна продажба в „червено” е на път съвсем да източи А група от към читави футболисти.

Още по-болезнено е налагащото се сравнение, кой къде е продал своите асове? Кабус в Мурсия, Лазаров в Русия, Мечо и Топчо в Израел и най-вече Попов в Оксер, това са нещата, с които евентуално може да се гордеем. Другите просто ги харизаха.

ЦСКА продава! Първо Велизар Димитров, а след това ефектът на доминото. Ако „армейците” развържат Йордан Тодоров и Валентин Илиев, то тогава не е ясно къде ще му излезе краят. Оставаме си отворена вратичката, защото трансферите от ЦСКА в чужбина още не са факт. Случват се в момента.

Изводите могат да бъдат най-различни. Футболните господари я карат на принципа „пари нема - действайте”!

Може пък родните грандове да се обърнат към школата, най-вече тези, които имат някаква такава. Или е дошъл ред на поредната доза чужденци. Добри или лоши, ще си ги гледаме тях, а феновете ще трябва да ги обикнат, ако могат.

Старите муцуни се изнесоха. Кои доброволно, кои малко на сила, качествените футболисти си отидоха. Няма го Телкийски, няма го Велизар Димитров, няма го Бардон, аут е и Йовов. Кой ще подава топката? Да му мислят Стоилов и Младенов!

Има разлика в начина на кастрация. Левски го направи пръв и сякаш планирано, Стоилов знаеше на кои да разчита и на кои не. „Червените” го правят в края. Стойчо Младенов вероятно се чувства малко изненадан. Феновете на ЦСКА още повече и едва ли им е приятно. Локото, Литекс и Славия продадоха по-малко и това едва ли ще им натежи.

Какво ще гледаме от тази неделя насетне? Едва ли някой знае верния отговор. Или със сигурност са малцина. Гаранция има в едно нещо, ще е много, ама много интересно. Въпросът е, колко дълго ще задържат любопитството новите герои. Ако сега се наложи, А група трудно ще свърши работата, защото я скопиха и то на промоция.