Планираното турне на елитния Ботев Враца в Судан пропадна, заяви за Гонг изпълнителният директор на клуба Пламен Николов. Причината – недостиг на време за изваждане на визи за българската делегация.

„Технологично не успяхме да се вместим в изискванията за изваждане на входни визи в Судан. Вчера тяхното посолство не работеше заради срещата на чуждестранните посланници в България с президента Росен Плевнелиев. Оказа се, че за 24 часа това няма да стане”, каза Николов.

Воденият от Антони Здравков отбор трябваше да отпътува за Африка на 17-ти февруари и да остане там до 20-ти. Планирана бе и една контролна среща с вицешампиона на Судан Ал Хилал Омурдман за 19 февруари.

„Домакините и организаторите на турнето бяха изключително коректни към нас. Предложиха ни нови дати – от 24-ти до 28-ми февруари, които за съжаление нас не ни устройват. По това време нашият отбор влиза в друг ритъм – подготовка за шампионатния мач със Славия. А и разликите в температурите ще окажат своето влияние”, завърши легендарният вратар.