Приятелският мач между отборите на Ботев и Литекс няма да се играе. Двубоят трябваше да се състои на 1 август в Ловеч, но спортно-техническият щаб на пловдивчани прецени, че за футболистите е по-добре да не пътуват до града на люляците.

Треньорският състав на Ботев не иска да изтощава допълнително играчите, които и без това ще се нуждаят от известно време за аклиматизация. В Австрия „жълто-черните” се готвят на температура около 20 градуса, на 750 метра надморска височина. Драстичната разлика от жегите в България и нелекият път до Ловеч са в основата на решението на Ферарио Спасов и колегите му.

„Канарчетата” се прибират от лагера в петък вечер, а чужденците в отбора ще бъдат пуснати да се видят с близките си и ще пристигнат в Пловдив в понеделник вечер и времето им за адаптация е твърде малко.

Влияние оказва и фактът, че „канарчетата” са домакини в първия мач от сезона, а третия и четвъртия кръг също са на стадион „Христо Ботев”. За да не нарушават програмата на колегите си от Литекс, от Ботев предложиха двубоят да се играе в Пловдив, но ловчанлии отказаха поради същите причини – изморителното пътуване и желанието да играят контрола на тази дата на свой терен.

Спортно-техническият щаб на Ботев няма да търси друг съперник за 1 август, а седмицата ще премине в нормален тренировъчен цикъл. Така преди старта на сезона в „А” група Ботев ще изиграе още две контролни срещи – на 26 юли срещу Уигън и на 4 август, като съперникът за тази дата все още не е уточнен.