Пропадна и вторият опит да стартира подготовката на Пирин. Преди пет дни бе посочено че тя се оттлага заради заледените терени, а днес не започна заради неприключилия ремонт на съблекалните на стадион „Христо Ботев”. На стадиона дойдоха повече от 100 фенове на Пирин, но те не видяха любимците си, които въобще не излязоха от административната сграда. При тези условия старши треньорът Костадин Ангелов проведе теоретично занимание и той и футболистите му наблюдаваха видеоматериали от мачовете от есенния полусезон.

На благоевградския стадион не се появи нито Емил Наков, нито председателят на УС Кирил Въклинов. За първи път от незапомнени времена нямаше нито свещеник, нито пита за здраве, а само мрачни физиономии на „зелено-белите” ултраси.

От пресслужба съобщиха, че от утре тимът ще тренира на Рилци и поне до 14 ще тренират нормално. За тогава е насрочено Общо събрание на акционерите, но дали и то ще промени нещо не се знае. Със сигурност картинката никак не е розова и въобще не е ясно по какъв начин ще изглежда отборът през пролетта.

На благоевградския стадион дойде преотстъпения от Литекс Венцислав Бенгюзов. Станислав Костов и Благой Макенджиев очаквано започнаха тренировки с ЦСКА. Всички други играчи все пак дойдоха на стадиона, тъй като все още не е минало заседанието на арбитражния съд, но е публична тайна, че повечето от играчите са пуснали молби за прекратяване на договорите си.