Общото събрание на акционерите в Левски потвърди очакваните промени в клуба, но в същото време влязоха и нови лица.

По време на заседанието в зала 3 на НДК в София беше избран нов Управителен съвет. Настъпиха промени и в Надзорния съвет на Левски.

Акционерите на клуба увеличиха капитала на дружеството с 13 милиона лева поименни акции.

Дългогодишният собственик на клуба Тодор Батков се оттегли вече официално, като вместо него в Надзорния съвет влезе Бранимир Ботев.

Малко по-късно беше определен и съставът на УС, общо 9 представители: председателят Иво Тонев, заместник председателят Николай Иванов, изпълнителният директор Константин Баждеков, Национален клуб на привържениците на Левски София (НКП), тръст "Синя България", Николай Илиев, Гошо Гинчев, Илия Христов от сдружение Сини сърца и „Междинна станция“ (фирмата на Иван и Андрей).

По време на заседанието стана ясно, че Българската телекомуникационна компания (БТК, популярна с марката Виваком) също ще влезе в Левски. Телекомът получи предложение да стане част от клуба. Очаква се компанията внесе определена сума, в замяна на което ще получи 13 милиона акции.

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков даде своя доклад по точка 1 от дневния ред, която гласеше: „Доклад на УС за дейността на дружестовото през 2014 година.“ След това стана ясно, че клубът е на загуба от 5 638 000 лева за 2014 година.

Общото събрание не прие решението за разпределяне печалбата на Дружеството за 2014 година и попълване на фонд „Резервен“. Причината е, че клубът приключи финансовата 2014 година със загуба, поради което дивиденти на акционерите не могат да бъдат разпределяни.

Тодор Батков излезе на трибуната пред всички, за да изненсе емоционална реч: „Каквото можах и каквото имах, дадох за Левски. Направих компромиси, но никога не предадох клуба. Оставям отбора в сигурни ръце, надявам се скоро да дойдат и така чаканите резултати. Оставам отворен към хората от новото ръководство, ако имат нужда от съвет и алтернативно мнение, винаги съм на разположение."

Новият член на Надзорния съвет Бранимир Ботев също се представи пред членовете на събранието.

Кой е Бранимир Ботев?

Общото събрание прие Доклада на Управителния съвет за дейността на Дружеството, както и регистрирания одитор за извършената проверка на годишния финансов отчет. 

Заседанието започна с минута мълчание в чест на Стоян Хранов, а след това членовете избраха адвокат Гено Андреев за водещ на Общото събрание.