Пловдивската прокуратура ще потърси Емил Наков за обяснение по жалбата, която дребните акционери на клуба подадоха относно трансферите на четирима футболисти в ЦСКА и продажбата на Мартин Камбуров в Ал Ахли. Събитията около продажбата на Локомотив преди няколко месеца дадоха повод на акционерите да внесат жалба в прокуратурата, в която се иска разследване на парите получени от трансферите на Котев, Тунчев, Георгиев и Илиев в ЦСКА, както и Мартин Камбуров в Ал Ахли. Преди две седмици икономическа полиция влезе в канцелариите на Лаута, за да вземе необходимите документи свързани с тези трансфери.

Днес генералният секретар на клуба Атанас Узунов е бил привикан в прокуратурата, за да даде разяснения по случая. Бившият международен рефер обаче в този период не е бил на работа в Локомотив Пловдив. Той заяви, че няма представа за колко пари са продадени футболистите.

Така представителите на съдебната власт ще търсят за обяснения бившия изпълнителен директор на „чернобелите” Емил Наков, срещу когото на практика е насочена жалбата на акционерите. Според запознати Наков е представил документи, според които карето в ЦСКА е трансферирано за общо 40 хил. лева.

Все още не е разследвана продажбата на Златински и Балдовалиев в Локомотив София, тъй като това може да стане на практика след приключване на счетоводната година.

Според неофициалните данни двамата са трансферирани на "Надежда" за общо 48 хил. лева.