Прокуратурата ще образува досъдебни производства срещу четири футболни отбора, за които има данни за укрити данъци. Това съобщи заместник градският прокурор Роман Василев след среща с директора на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов. Роман Василев каза още, че НАП е установила разминаване между получените възнаграждения от футболисти на определени клубове.

Роман Василев отказа да съобщи сумата на укритите данъци, както и имената на уличените футболни отбори. Прокурорът допълни, че след срещата е постигната договорка данъчната агенция да извърши проверки по клубовете.

Роман Василев: „Срещата беше във връзка с изготвения доклад от НАП, в който след анализ на извършени ревизии на футболни клубове се установи, че за четири футболни клуба има данни за укрити данъчни задължения. Няма да коментирам кои са. Прокуратурата, в рамките на своята компетентност, ще образува досъдебни производства във връзка с укрити данъчни задължения. Освен това данъчната агенция е установила и разминавания на получени възнаграждения от футболисти от определени клубове, в следствие на които сме се договорили с данъчната агенция да възложи съответни проверки. След като приключат проверките, ще бъдат изпратени на съответната първоинстанционна прокуратура".