Софийска градска прокуратура повдигна обвинение срещу бившия председател на Съдийската комисия към БФС Борислав Александров. Прокурор Боряна Бецова обясни, че става въпрос за принуда и злоупотреба с власт от страна на Александров, в качеството му на председател на Съдийската комисия. Прокурорът уточни, че става въпрос за седем футболни срещи, върху които Александров се е опитал да окаже влияние, като в три от случаите това е ставало в полза на Беласица.

По думите на Бецова предстои и привикването в прокуратурата на Иван Леков, бивш заместник председател на ДАМС. Бецова обясни, че става въпрос за финансови злоупотреби при посрещането на международна спортна делегация на семинар в България през 2006 г. Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение към Леков днес.

Припомняме, че Иван Леков беше задържан на 24 септември след акция на ДАНС, като срещу него бяха повдигнати обвинения за търговия с влияние и приемане на подкуп в размер на 2000 лева за уреждане на съдийство в международно мачове.