В Англия Манчестър Юнайтед стана официално шампион в събота и червеният цвят отново доминира над Острова. Същата вечер и Барселона стана първенец на Испания, а синята и червената боя от екипите на каталунците се сляха в Ода на радостта по улиците на едноименния град. И пак в събота червено-черното общество в Милано загуби и подари официално титлата на синьо-черното. Усещате как се трансформират цветовите нюанси в Европа, но същата тенденция я има и у нас.

В събота ЦСКА загуби във Варна от Черно море, а в неделя Левски довърши рокадата на върха с 5:0 срещу Спартак. Две точки повече за „сините“... Дали това посиняване ще се финализира докрай, ще видим в оставащите три кръга. Но вече има проясняване на картинката на всички нива в родната „А“ група.

Левски задмина ЦСКА в челото и отново е големият фаворит за златните медали. Черно море почти спечели битката за бронза с конкурентите си Локо София и Литекс, защото вече прескочи своя Рубикон и трудно ще загуби точки. Ловчанлии могат също да влязат в Европа през купата, а големите губещи от триото еврокандидати се очертават столичните железничари. Проясняването е и на дъното, където в неприятната компания на вече изпадналата Беласица са на път да попаднат Ботев Пд и Спартак Варна.

В края на тези редове – нека все пак „да си вържем гащите“. Проясняване и посиняване в „А“ група наистина има, но това все още не е официалният край на борбата. Има още три кръга, в които всеки може да се надява да реализира своята цел на принципа „надеждата умира последна“. Някои да имитират емоциите на Манчестър Юнайтед, Барса и Интер, други да постигнат своите по-малки или по-големи радости.

Окончателният отговор на въпросите предстои съвсем скоро!