Съставът на Черно море се събира утре, 7 януари, в 14 ч. на "Тича" за първа тренировка от 2015 г. Наставникът на варненци Никола Спасов е предвидил тимът да изиграе шест контроли по време на зимната подготовка.

Половината от проверките ще са във Варна, останалата част от лагера е в Анталия, съобщава сайтът на клуба. "Моряците" ще тренират в морската столица до 24 януари, когато е предвидена и учебна игра с дублиращия отбор. Тогава завършва и първият етап от зимната подготовка.

На 25 януари Морето заминава на лагер в Анталия, където ще е и вторият етап от подготовката. Там са предвидени мачове с три тима: Домжале (Словения), Карабах от Азербайджан и Пандури (Румъния). Дори да има евентуална промяна на съставите и датите, със сигурност срещу “моряците” ще излезе отбор, който е в елита на първенството в своята страна.

Лагерът в Анталия ще продължи до 6 февруари. След това отборът се прибира във Варна, където ще има още фиксирани два мача – на 11 февруари с Дунав Русе и на 14 февруари с Добруджа.

Новите попълнения в Черно море се чакат за първото занимание от 2015 г. На "Тича" ще акостират още футболисти (български и чуждестранни) за проби, но все още не се знае кои точно ще хванат окото на Никола Спасов.

Първият официален мач за новата година на “Черно море” е на 21 февруари като домакин на Локомотив Горна Оряховица за Купата на България.