Треньорът на вратарите в Славия Валентин Захариев навърши 46 години днес. Учителят на едни от най-класните вратари в България имаше приятен повод да почерпи по време на обяда между двете тежки тренировки за отбора днес.

През ръцете на Захата, както всички го наричат, са минали едни от най-добрите вратари в българското първенство. Като започнем от Здравко Здравков и минем през Ивайло Петров –Пифа, Димитър Иванков, Георги Петков, Ники Михайлов и Райс Мболи, все имена постигнали много в своите кариери.

От сутринта телефонът на Захариев не спира да звъни, като едва ли споменатите по-горе хора ще пропуснат да честитят празника на човека, от който са научили толкова много.

Пред Захата сега има нова цел да направи младият Стефано Кунчев до две години национал. Като се има в предвид с каква лекота постига целите си, си струва да се доверим, че в близко време може да видим сегашния младежки национал с фланелка на първия тим.

С рожденият си ден Захариев поставя началото на почерпките в отбора по време на подготовката на тима в Турция. След майстора на вратарите с бонбони ще трябва да се отчетат още старши треньорът Емил Велев и един от помощниците му Владмир Иванов-Фугата, които също остаряват с по една година. В лагера на Славия се чака да проплаче и бебето на вратаря Емил Петров. Оказва се, че вторият етап от зимната подготовка на „белите” на турска земя е под надслов Купон и тичане.