Тъй като в България сме свикнали само да мрънкаме, е ясно, че каквото и решение да беше взето за първия пролетен кръг, щеше да има недоволни. Просто такъв ни е манталитетът. Ако отложат кръга – зле. Ако не го отложат – пак зле.

Тази сурова зима поне доказа, че трите месеца пауза във футбола ни са наложителни. Да, неприятно е да има толкова дълго прекъсване, но в този си вид футболна България няма алтернатива на тази пауза.

Зимата си е зима. Тя невинаги е толкова тежка в България, но винаги достатъчно. Ще кажете – как в Русия се играят евромачове на терени, на които няма и снежинка. Е-ее, в Русия. Там имат желязна организация, имат дисциплина, имат отопление под терените, ако трябва и армията ще се намеси в почистването. А след мача, дори теренът да бъде разоран и негоден, имат и пари. Много пари в сравнение с родната действителност. Колко му е да смениш тревната настилка? А у нас има терени на отбори от „А“ група, които от 80-те години на миналия век не са пипани.

Сандански и околността разполагат с приличен за подготовка климат за България, но и тук основният проблем е липсата на достатъчно терени. На достатъчно и качествени терени, да уточним.

Та затова в България няма как да се откажем от тримесечната зимна пауза в първенството, поне в обозримо бъдеще. Нужни са много неща, които на този етап не можем да си позволим.

Пари няма – действайте!