Двама футболисти на Черноморец ще пропуснат със сигурност гостуването на Черно море в края на седмицата от първенството в А група. Това са авторът на победното попадение от мача с Локомотив (Пловдив) Георги Божилов и португалският полузащитник Марсио Нуньо.

Божилов има травма в глезена, която се оказа по-тежка от предварителните очаквания. Въпреки двудневната почивка отокът на глезена на снажния нападател на спада и той ще бъде лекуван интензивно още седмица, което автоматически го вади от групата за мача с Черно море в събота.

Разтежение в аддукторите има и левият бранител Атанас Фиданин, който получил травмата в мача на младежкия национален тим срещу Португалия. Проблемът обаче не е сериозен и той ще поднови тренировки в сряда. Фиданин ще бъде на разположение на треньора Димитър Димитров-Херо.

Бавно върви възстановяването на португалеца Марсио Нуньо, който вече 40 дни не може да възстанови скъсани мускулни влакна. Нуньо ще се подложи на нови процедури през седмицата с надеждата да се върне на терена в края на октомври.