Бизнесменът и собственик на футболния клуб Локомотив София Николай Гигов е призован като свидетел по делото, водено от  Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, срещу  Пламен Галев, Ангел Христов, техните съпруги и контролираните от тях дружества, което се води в Кюстендилския окръжен съд.

Това  стана ясно на днешното заседание по делото. Следващото заседание е насрочено за 29 април следващата година, а дългия период до  него е обоснован с огромното количество на материалите по  делото.  Гигов трябва да даде обяснения пред съда за два заема,  дадени на Пламен Галев и Ангел Христов през 2000 година.  

Заемите, които по неофициална информация са на стойност по 100  000 лв., са отпуснати от Николайчо Борисов Гигов. От  прокуратурата потвърдиха за БТА, че става въпрос за собственика  на футболния клуб. Документите, представени от Комисията, във връзка с  отпускането на тези заеми се оспорват от особените представители по делото.

Днес не бе представена и информация от нотариусите,  при които документите са били заверени, с мотив, че те са били  унищожени, след изтичането на десетгодишния срок за съхранението им. От поисканите няколко експертизи - графологическа,  оценителна, строителна, икономическа и оръжейна, днес беше  представена само оръжейната, но не бе приета, заради това, че не е била представена в определените срокове и не е била получена  от всички, ангажирани по делото.

Съдът смени едно от  определените вещи лица, заради отсъствието му от България и  отказа да приеме доказателства, представени от Комисията по  отношение на образуваните досъдебни производства и преписки  спрямо Пламен Галев и Ангел Христов. Общата стойност на иска на Комисията за отнемане на  незаконно придобито имущество е 4 250 189 лева.  

Галев и Христов са в неизвестност от 2012 година, след като  влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и  ръководена на престъпна група./БТА