Националният клуб на привържениците на Левски в лицето на шефа му Владимир Владимиров – Гугутката разпрати до медиите декларация относно появилите се по време на мача в Ловеч плакати със свастики. Националният клуб на привържениците на Левски се разграничи остро от тях.

Екипът на Гонг не взема отношение по написаното, като само представяме на вниманието ви текстът, който бе изпратен до редакцията на Гонг, без редакторска намеса:

Национален клуб на привържениците на Левски се разграничава остро от появилите се по време на мача в Ловеч плакати със свастики. Нещо повече - приемаме ги за провокация, имаща за цел да донесе наказание на отбора преди предстоящите важни мачове. Не изключваме възможността поредната провокациия да е свързана и с пристигането на „нови” хора на Герена.

Ние не толерирараме подобни прояви и ги осъждаме остро.

Подобни прояви работят против футболния клуб, работят против интересите на НКП и всички обединени Левскари.

Както е добре известно, в момента тече процес на обединение на огромна част от привърженците на любимия отбор в рамките на кампанията „Присъедини се и ти”. За по-малко от два месеца посетихме редица градове и се срещнахме с хиляди хора, за да бъдем заедно в подкрепата си за Левски и единственото, което ни интересува и обединява, е Левски София и неговите интереси.

Вече пета година НКП води активна политика за недопускане на инциденти по стадионите, развитието на Сектор „Б” и възпитанието на младите сини сърца в чиста и безрезерна обич към Левски и България.

Поради тези и редица други причини се ангажираме да не ги допуснем отново подобни прояви и да вразумим провокаторите, защото не би било справедливо отбора и хилядите му привърженици да страдат заради проявите на шепа хора.

Смятаме, че в случаят, вината е изцяло в полицията. Именно те са ангажирани с това да проверяват кой какво вкарва на стадиона. Действията им за пореден път се оказаха крайно неефективни. Публиката на Левски е огромна маса, сред която има хора с различни възгледи и виждания. Плакатите бяха свалени от нашите стюарди веднага, след като бяха вдигнати, но съща както в случая с плакатите за Радко Младич, белята се беше случила. Контролът, осигуряван от страна на полицията, е неефективен и ненадежден. Нашите стюарди биха се справили много по-добре и по-отговорно в подобна ситуация, защото на тях, за разлика от полицията, истински им пука какво се случва

Единственото, в което другарите с фуражки се справят истински добре, е да бият хора или да действат в задруга с помашките уроди от Ловешко и с колове, брадви и палки да действат срещу привържениците на Левски. Свикнали сме да сме виновни за всичко и да сме провокатори и причинители на всяка злина в тази държава. Да сме на първа страница и да ни сочат с пръст. Истината, разбира се, е по-различна, но тя не се вписва в цялостната визия, която искате, а и вече сте изградили за нас.

Никой не си задава на въпроса, защо единственото място в България, където се случва орди от орки с брадви да се бият с феновете на Левски, е това място край Ловеч? Монетата винаги има две страни.