Старши треньорът на футболния Етър Цанко Цветанов заяви, че е доволен от създадените от ръководството на клуба условия за подготовка до момента. По думите му лагерът в Дряново е преминал пълноценно и футболистите са имали всичко необходимо за тренировки и възстановяване. До началото на първенството етърци ще наблегнат върху скоростта, завършващото подаване и завършващият удар.

На този етап е ясно, че от новите попълнения само Грегори Жандре и Бето са поизостанали малко в подготовката си и ще им трябва време да навлязат в ритъм. Това ще стане в хода на първенството, коментира Цветанов.

Наставникът специално благодари на бизнесмените Александър Нанков и Дончо Караиванов, които осигуриха ремонта на съблекалнята на стадион Ивайло.

Утре Цветанов ще обяви дали ще вземе някои от пробващите се все още играчи или ще ги освободи. Възможно е да се появи и още един футболист, но името му се пази в тайна.

Междувременно днес на Ивайло пристигнаха новите седалки за ремонтираната официална трибуна. Както се и очакваше, те са във виолетово и бяло. Средствата за трибуните се осигурени от спонсори като жест към Общината.

Вече започна и записването на телефон 0878 826 953 за безплатния автобус за феновете за първия официален мач на Етър при завръщането в А група, който е в Монтана на 11 август. Отпуска го транспортната фирма „Алекс ОК“, която вози и мъжкия отбор.