Контролата между отборите на Лудогорец и Петролул бе прекратена в 42-та минута при резултат 0:0. Причината за прекратяването на двубоя бе невъздържаното поведение на бившия футболист на ЦСКА Нджонго Присо, който скочи да се бие с Козмин Моци, а след това засипа с обиди президента на шампиона на България Александър Александров и част от другите футболисти.

Мачът започна съвсем нормално и нищо не предвещаваше избухването на Присо.

Старши треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заложи на голяма част от титулярите, които започнаха мача.

Лудогорец започна добре мача и в 4-та минута Бургзорг свали топката с глава към Мисиджан, който стреля от далечна дистанция, но в страни от вратата.

Петролул можеше да поведе в 10-та минута, когато Присо бе оставен непокрит в наказателното поле на Лудогорец, но стреля в страни от вратата на Чворович. Шест минути по-късно Фернандес бе оставен непокрит в наказателното поле на Лудогорец и стреля, но право в ръцете на Чворович.

В 18-та минута Марселиньо стреля от около 28 метра, но високо над вратата на Петролул.

Румънците бяха много близо до това да вкарат гол в 21-та минута, когато Фернандес центрира опасно в наказателното поле на Лудогорец, след което Ромарио отклони топката с глава, но тя срещна десния стълб на вратата на Чворович.

Най-интересната случка на терена бе в 42-ата минута, когато Камара влезе грубо в краката на Козмин Моци и двамата се спречкаха. Бившият играч на ЦСКА Нджонго Присо изтича голямо разстояние, за да блъсне в гръб бранителя на Лудогорец. И тримата футболисти бяха изгонени, а на път към тунела отново се спречкаха. В тунела Присо засипа с обиди президента на Лудогорец Александър Александров и част от другите футболисти на отбора.

След това сбиване румънците отказаха да излязат на терена, българските шампиони си направиха тренировка.

Лудогорец: 91. Чворович, 20. Шоко, 5. Барт, 27. Моци,80. Кайсара, 8. Ешпиньо, 14. Бургзорг, 84. Марселиньо, 93. Мисиджан, 73. Стоянов (к),11. Кишада.

Петролул: 22. Бофилас (31' - 23. Борнеску), 2. Алценат, 3. Алвеш, 16. Бенга, 21. Гилерме, 20. Присо,52. Ромарио, 80. Тейшейра. 7. Фернандес, 10. Камара,8. Буджемаа.