БФС назначи Таско Тасков за главен рефер на двубоя между Левски и Миньор Перник, който ще се играе на стадион „Георги Аспарухов“. Двубоят е в неделя от 13.30 часа в столицата.

Тасков ръководи „вечното дерби“ през есента и от Левски имаха сериозни претенции към неговата работа. Дни след това изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков заяви: „Освен, че сме депозирали тази молба и чакаме отговор от президента на БФС, ние обявяваме, че не желаем Таско Тасков да свири повече мачове на Левски“, конкретен беше финансовият директор на Левски Константин Баждеков.

Веднага след срещата на стадион „Васил Левски“ капитанът на „сините“ каза доста тежки думи по адрес на снажния рефер. Припомняме, какво заяви тогава Бижутера: „Шут, шут, вкарай я тая. Това не е нормално. Не може един съдията да говори такова нещо по време на мач. Смятам, че съм достатъчно възрастен, за да кажа, че така не може да продължава със съдийските отсъждания. Не искам да влизам в детайли, за да не ме накажат. Трябва да се обърне внимание“.

Самият Тасков бе на коренно различно мнение след дербито, което ЦСКА спечели. „Португалски знам много добре, той пък говори много добре български. Благодаря, че днес научих още един език“, иронизира реферът.

В спомената среща Тасков изгони треньорът на „сините“ тогава – Георги Иванов, който нахлу на терена в края на мача.