С две корекции в проекторешението общинските съветници одобриха концесионера на стадион „Локомотив" - ПФК Локомотив с президент Галя Топалова. Вместо предложените 24 месеца за реализацията на инвестиционната програма, на стойност 9.5 млн. лева, местният парламент, прие предложените 30 месеца за реализиране на проекта.

Другата корекция, която внесе общинската съветничка Дани Каназирева от ГЕРБ и бе приета е - в 30-дневен срок двете страни - концесионерът и Общината да не си дължат неустойки. Каназирева се мотивира с факта, че 24 месеца за реализация започват да текат от датата на издаване на разрешителното за строителство, процедурата за издаването му може да се проточи във времето, затова е необходим по-дълъг срок. Решението бе прието от 39 съветници, 4 се въздържаха, само доц. Божидар Хаджиев от ГЕРБ се обяви против.

Договорът за концесия предвижда помещения от 150 кв.м. за фенклубовете на Локомотив. Кметът трябва да отстоява пред концесионера те да бъдат съгласувани с изискванията на ръководствата на фенклубовете.

Трябва да бъдат закупени и монтирани 30 хил. пожароустойчиви седалки, както и да се изградят две тренировъчни игрища с дренажни системи и нови тревни настилки. Предвижда се още изграждане на паркинг, ремонт на волейболната зала и съблекалните.

Концесията е за 30 години, а вноската е 36 хил. годишно. Банковата гаранция през първата и втората година е 20% от 30 хил. лева.