Председателят на съвета на директорите на Берое Дамян Георгиев и представители на турска компания, приближена до ръководството на истанбулския гранд Бешикташ се срещнаха днес по обед в старозагорския хотел "Верея", съобщава beroe.eu. Компанията проявява интерес да инвестира в Берое, като бизнесмените вече осъществиха среща и с кмета на Стара Загора проф. Светлин Танчев в петък, и той се съгласи общината да бъде гарант за компанията.

След краткото резюме на намеренията на бизнесмените, които са представлявани от небезизвестния мениджър Ибрахим Коруджу, Дамян Георгиев обясни, че няма против да прехвърли акциите при изричното изпълнение на 3 условия: да се погасят всички текущи задължения на клуба; да се предоставят финансови гаранции за сериозни инвестиции в Берое и осигуряване на стабилен бюджет в дългосрочен план; съгласие от страна на старозагорската общественост, представлявана от фенклуба и сдружението на "зелено-белите" ветерани.

От турският холдинг са обещали в близкия един месец да покрият всички задължения на отбора, да задържат тима в пълния му състав, както и са предложили вариант за зимен лагер на отбора в Анталия, където Берое може да срещне и Бешикташ.

Утре в община Стара Загора ще се проведе среща между ръководствата на СНЦ Футболен клуб Берое 1916 - ветерани и СНЦ Национален фенклуб Берое - Стара Загора, които в момента са реалните собственици на съответно 49999 и 1 акция на Професионален футболен клуб Берое - Стара Загора АД. Те ще бъдат запознати с инвестиционните намерения, както и ще могат да зададат всички свои въпроси около бъдещето на отбора при евентуална смяна на собствеността. Двете организации ще вземат и решение дали да бъде осъществена тази сделка.

Ибрахим Коруджу обясни, че представляваните от него бизнесмени са готови да подпишат договор, според който не изпълняват финансовите си намерения акциите им ще бъдат върнати на ветераните и фенклуба на Берое, като гаранция за добронамереността им към отбора и финансовата му стабилност.