Президентът на Светкавица Петко Матеев заяви, че обединение между целия бизнес в Търговище и кмета на града е стимулирало неговия отбор за спечелването баража за А група.

„Радостта е много голяма. През 2012 Светкавица прави 90 години футбол в Търговище. Това е подарък към привържениците. Никога не е бил този отбор в А група. Влизаме тогава, когато аз съм президент. Този успех ни дава повод да съм доволен от това, което сме свършили,” сподели той.

„Познавахме противника много добре и бяхме сигурни, че ще ги победим. Напълно надиграхме Етър. До момента сме имали няколко възможности да влезем, но тогава не е имало категоричното желание на бизнеса в Търговище и на кмета да помагат. Вчера се събраха кмета и други хора от бизнеса. Разпределиха си кой с какво може да помогне. Аудиторията беше голяма. Смятам, че парите, които би следвало да се дадат, ще ни бъдат достатъчно да изкараме. Ако те се изметнат, няма да мога да си свърша работата сам, защото едно е Б група, а А група става с помощта на целия град. Кметът ни го гарантира, и за това се напънахме да бием днес”, каза Матеев.

Той допълни, че със сигурност ще се прави селекция в клуба. „Виждате, днес бяхме 13 човека на стадиона. Ще вземем някои футболисти. Ние големи имена, които са обиколили 4-5 отбора в Европа и се чудят от коя страна да ритат топката, няма да вземаме. Млади момчета, които искат да играят и да ги забележат другите отбори, на такива ще разчитаме. До момента получаваме лиценз на стадиона за Б група, сега ще видим какви са изискванията за А група. Мисля, че няма да има проблеми”, каза още босът на Светкавица.

Петко Матеев коментира и обстановката в българския футбол като цяло. „В А група има 5-6 отбора, всички останали до 16 и тези в двете Б групи просто поддържат някакъв футбол, за да може водещите да вървят напред”, каза Матеев.