Президентът на Литекс Трифон Попов по традиция съпроводи началото на подготовката на шампионите. От вчера ловчанлии стартираха летните занимания, а босът заяви на първата тренировка: „Нормално е настроението да е добро, почваме първи от българските отбори, но това е, защото надявам се, ни предстоят много битки за влизане в групите на Шампионската лига или Лига Европа. Надявам се момчетата да са починали добре и да са готови за подготовката.”

За пореден път Попов погледна реалистично на шансовете на „оранжевите” в евротурнирите:„На този етап е по-реално за говорим за групите на Лига Европа. Все още ни трябва доста работа и късмет за Шампионска лига. Не е невъзможно, но не е реално в момента.”

Единственото ново попълнение в състава на Литекс към момента е румънецът Флорин Брату, но скоро се чакат и други нови имена. „Най-много още едно или две нови имена ще има. Но дори и да не станат работите, аз съм казвал, че ние имаме най-добрия отбор в България, и най-добрите футболисти като индивидуалности. Може да се подсилим с още едно или две имена,” призна Трифон Попов.

Напуснали Литекс през лятото най-вероятно няма да има. „Реални оферти няма. Има запитвания към няколко футболиста, но на този етап не смятаме да се разделяме с никого. С този състав ще започнем мачовете си в Европа,” обясни президентът на шампионите.

„Надяваме се стадионът да е готов още за 5 юли, когато идва комисията на УЕФА, която ще го инспектира,” завърши Трифон Попов за Градския стадион в Ловеч, където кипи усилен ремонт. Очаквайте и тема в снимки от строителните работи на съоръжението!